Cikkgyűjtő oldal. Szövegírás honlapra. Webszöveg írása. PR-cikk elhelyezés, link marketing. Honlapoptimalizálás

Honlapszövegírás / cikkek

Energiafelhasználás a télikertben

Törekedjünk környezettudatos életmódra. Termeljünk oxigént, takarékoskodjunk az energiával. Kellemes és hasznos megoldás.

telikert-energia.jpg

Energiahatékony kivitelezési technikák

Megújuló energiaforrások hasznosítása a télikertben

Az energiatakarékosság és ésszerű energiafelhasználás a télikert egyik fontos funkciója. Napjainkban égetően fontos kérdéssé vált a megújuló energiák nagyobb arányú hasznosítása a kőolajszármazékokkal, gázzal szemben. Ezek elégetése nemcsak közvetlenül szennyezi a környezetet, hanem túl nagy mértékben növeli az atmoszféra CO2 tartalmát, ennek pedig az a következménye, hogy kedvezőtlen mértékben erősödik a földi légkör üvegházhatása, ami éghajlatváltozáshoz, globális felmelegedéshez vezet. Ezért érdemes több hangsúly fektetni a környezettudatos életmódra, az ökomarketingre és zöldmarketingre.

Tovább olvasom

10+1 tipp, hogy egészségesen élj

10-tipp-egeszseges-eletmod.jpg

Az egészséges életmód nemcsak üres frázis, hanem testi-lelki egyensúlyunknak egy sarkalatos pontja, amely mellett nem lehet elmenni, amire mindenkinek figyelmet kell fordítania.

1. Étkezzünk változatosan

Kerülni kell az egysíkú étkezéseket, amikor mindig ugyanazokat az ételeket, ugyanazzal az elkészítési móddal fogyasztunk. Érdemes kísérletezgetni, új dolgokat, új elkészítési módokat kipróbálni.

2. Kerüljük a túlzott zsírbevitelt

Igyekezni kell a lehető legkevesebb zsiradékot használni főzés során. Ebben segíthet, ha minél több ételt párolunk sütés helyett, rántás helyett habarjuk.

3. Csökkentsük a sóbevitelt

A lehető legkevesebb só felhasználásával kell az ételeinket elkészíteni. Kísérletezzünk a zöldfűszerekkel és próbáljuk meg amennyire csak lehet kiiktatni a sót az életünkből.

4. Korlátozzuk az édességek fogyasztását

Gyerekként és felnőttként egyaránt nehéz ellenállni az édes falatok csábításának, de igyekezni kell minimalizálni a cukortartalmú ételek fogyasztását.

5. Kalciummal a csontjaink egészségéért

Minden nap fogyasszunk valamilyen tejterméket, amely fontos a csontjaink egészségének megőrzése érdekében köszönhetően a kalciumforrásnak.

6. Együnk bőséggel zöldséget és gyümölcsöt

Kiapadhatatlan vitaminforrást jelentenek a nyers zöldségek és gyümölcsök, amelyek akár főétkezések során köretként is kiválóak lehetnek.

7. Figyeljünk a rostbevitelre

A teljes kiőrlésű kenyerek, a köretek (párolt zöldség, burgonya) mind-mind magas rosttartalommal bírnak.

8. Tartsuk be a napi 4-5-szöri étkezést

Inkább többször együnk keveset, mintsem egyszerre sokat. A szervezetünknek sokkal jobbat teszünk, ha apránként juttatjuk energiához, mintha hirtelen megterhelnénk. Külön jó, ha nagyjából egy időpontban tudunk enni.

Az étkezések között és alatt is fordítsunk figyelmet a folyadékbevitelre.

9. Mozogjunk rendszeresen

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát a testmozgásnak. Mindenki tudni kell időt szakítania arra, hogy legalább napi 20-30 percet sétával, biciklizéssel töltsön el. Ha konditerembe nincs is idő elmenni, de a levegőn lenni és mozogni arra mindig kell időt szánni.

10. Táplálkozzunk helyesen

Ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, akkor a szervezetünk megfogja hálálni, mert megkap mindent, amiből az élettani folyamatok energia és tápanyagellátását fedezni tudja.

Tovább olvasom

Hasznos tippek a környezetkímélő konyháért

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk pár hasznos tippet a környezetkímélő konyháért, amik között otthoni és ipari munkafolyamatokat is optimalizálhatunk.

anvalor-konyha.jpg

Környezetünk védelme és a tudatos életmód egyre nagyobb szerepet kap a mindennapokban is. Nincs ez másképp a konyhai munkák során sem, legyen szó otthoni főzésről, vagy épp a minőségi vendéglátók konyhájáról. Ennek fényében mi is összegyűjtöttünk pár hasznos tippet a környezetkímélő konyháért.

Használjunk öntöttvas főzőedényeket!

A környezettudatosság egyik legfontosabb feltétele a környezetszennyező anyagok minimalizálása. A legtöbb edény és fazék, különösen a bevonat nélküli eszközök idővel tönkremennek és használhatatlanná válnak. Mivel nem újrahasznosíthatóak, a szeméttelepen végzik, a bennük található vegyszerek pedig hosszú ideig rombolják a környezetet.

Az öntöttvas edények azonban környezetbarát alternatívát biztosítanak. Nincsenek tele kemikáliákkal, ehelyett még némi jótékony vasat is hozzáadnak az elkészített ételekhez. Felületükön a hő sokáig megmarad. Igaz ugyan, hogy karbantartásuk kicsit körülményesebb, de tagadhatatlan előnyük, hogy strapabíróságuk miatt akár generációkon keresztül is használhatók maradnak.

Használjunk rozsdamentes acél eszközöket!

A rozsdamentes acél szintén a legjobb fenntartható anyagok közé tartozik, hiszen rendkívül tartós, szinte elpusztíthatatlan, emellett remekül vezeti a hőt, és könnyen tisztítható. Az edényeken túl azonban érdemes más konyhai eszközök formájában is bevetni ezt az anyagot. Kaphatóak például szívószálak, mérőedények, tálak és még sok más praktikus acél konyhai kiegészítő is.

Részesítsük előnyben a lebomló anyagokat!

A természetes anyagok nem terhelik meg a környezetet, és kidobás után előbb-utóbb maguktól is lebomlanak, ellentétben a műanyagokkal, amiknek akár évszázadok kellenek a lebomláshoz.

A környezettudatos konyhában érdemes előnyben részesíteni a természetes anyagokat. Ilyenek például a fa vágódeszkák, tálak, fakanalak és tárolóeszközök. Érdemes körbenézni a bambusz termékek között is, mert a bambusz nemcsak antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, de a növény is hihetetlenül gyorsan újratermelődik.

Használjunk üvegtárolókat!

A műanyagot érdemes minél jobban kiiktatni a konyhai életből, de szerencsére rengeteg műanyag terméknek létezik üveg alternatívája. Ráadásul ezek általában hőállóak, mosogatógépben is moshatóak, illetve a fagyasztóba is berakhatóak. Remek választás például egy jénai, egy tál, de akár a tárolódobozok is lehetnek üvegből.

Csökkentsük a szemét mennyiségét!

A szemét környezetvédelem szempontjából mérhetetlenül nagy megterhelést jelent. A fenntartható konyhának ezért minél kevesebb szemetet kell termelnie. Ennek fényében az ételmaradékokat egy külön komposztba érdemes gyűjteni, amit később sokoldalúan hasznosíthatunk akár a kertben is.

Emellett a másik jó módszer a hulladék csökkentéséra, ha minél több élelmiszert csomagolásmentes szerzünk be a boltokban vagy piacokon. Hanyagoljuk tehát az egyszer használatos termékeket, és inkább cseréljük le őket többször használatos verziókra.

Tovább olvasom

Mire használhatóak fel a hevederek?

Az alábbiakban azzal is foglalkozunk mire használhatók fel a hevederek, hogy komplett képet kaphassunk ezek felhasználási lehetőségeikről.

galco-heveder.jpg

A hevedereket hétköznapi formában kevesen ismerik, pedig számos téren jelen lehetnek, akár otthonunkon belül, akár a ház körül, vagy épp a munkában. A széles felhasználhatóság jól jelzi a hevederek univerzális mivoltát. Éppen ezért az alábbiakban azzal is foglalkozunk mire használhatók fel a hevederek.

Tovább olvasom
Címkék: termékek pr-cikk

Szövegtartalom optimalizálása

Egy terasz-télikert honlap példája

Keresőbarát szöveg írása - tartalomoptimalizálás - honlapszöveg optimalizálása

szovegiras-telikertben-honlapoptimalizálásA keresőoptimalizálás egyik sarkalatos pontja a honlaptartalom optimalizálása. Ennek is legfontosabb része a szöveg keresőbaráttá tétele. Természetesen jelentős szerepet játszanak az egyéb tényezők is, a meta tagek megfelelő kialakítása, a jó szerkezet, a valid kódolás, a beépített elemek attribútumainak keresőszempontok szerinti használata, stb. Ezek együttesen nyilván igen jelentős mértékben befolyásolhatják egy website alkalmasságát arra, hogy TOP Google helyezéseket szerezzen. Ám mindezeknél fontosabb maga a honlapszöveg. Ha ez nem eléggé gazdag információkban, ha a megfogalmazása nem egyedi, és ha a tartalma nem releváns azokra a keresőkifejezésekre nézve, amelyekkel a honlapnak vezető pozíciókat kellene szereznie a kulcsszavas találati listákon - akkor hiába a sok egyéb igyekezet, oldalunk tartósan nem képes élpozícióit megtartani (még ha esetleg ezeket meg is szerezte).

Saját szolgáltatásukat kínáló honlaptulajdonosok gyakori gondja, hogy jobban szeretnek cégük dolgaival foglalkozni és a minőségi szolgáltatásra nagyobb súlyt fektetnek, mint arra, hogy a szolgáltatásukat bemutató honlap minősége megfelelő legyen. Ez valahol érthető is, de ha a céljuk az, hogy weboldaluk révén szerezzenek új megrendeléseket, vevőket, partnereket, akkor bizony a még oly kívánatos és jó minőségi termék vagy szolgáltatástípus sem vált ki a potenciális kliensek körében megfelelő érdeklődést. Persze ott van a reklám számos lehetősége, meg ott van a Google AdWords rendszere. Ám a médiareklám méregdrága, a Google fizetett linkjei pedig nem mindig váltják be a várakozásokat: holott a klikkenként fizetendő összeg egyes kurrens kulcsszavak esetében bizony igen borsos is lehet. - Így hát nem marad más hátra: az organikus kulcsszavas találatok közt kell az élre tornászni a honlapot.

Hogy ez megtörténjen, a honlaptulajdonos megbíz egy SEO-szakembert a feladattal. Aki aztán sokféleképpen állhat a dologhoz. Például ígérhet fűt-fát, egy hét múlva helyezést az első 10-ben... aztán ez valahogy mégsem jön össze. Vagy ígérhet hosszabb futamot és igyekezhet komoly linképítő munkával javítani a helyezéseken - de a célt mégsem éri el. Vagy eléri, felveszi a jó kis megbízási díjat - aztán pár hónap múlva a szájt Google-büntetést kap és eltűnik a listáról. Vagy nem kap, de a konkurens weblapok sorra megelőzik.

A felelősen és hosszabb távú célokban gondolkodó SEO-szaki másképp cselekszik. Meggyőzi a honlap tulajdonosát, hogy az a szöveg, amit ő üzleti szempontból megfelelőnek gondol a honlap működése és a  megrendelőkkel, vevőkkel való kapcsolat kialakítása tekintetében - az nem feltétlenül felel meg a speciális keresési szempontok szerint működő Google-algoritmusoknak. A találati listákon elérendő sikerhez bizony nem elég néhány mondat vagy pár bekezdés plusz pár fotó arról, amit a tulaj kínál. Megrendeléshez, üzletkötéshez elegendő lehet akár egy célratörő szlogen - ám a kulcsszavas találati pozíciók megszerzéséhez megfelelő mennyiségű és minőségű honlapszövegre van szükség. Igen ám, de ki állítsa ezt elő? Nem vagyok én író, mondja a tulaj. De hát én sem, mondja a SEO-s.

Ésszerű ötlet, hogy fel kell írni egy profi szövegírót. Csakhogy. Csakhogy a szövegíró kiválóan ért a fogalmazáshoz, minden mondata kész remekmű. Csak két dologhoz nem ért egyáltalán:

  • ahhoz a szolgáltatáshoz (termékhez, üzletághoz), amelyet a tulaj igénybe vételre, megvásárlásra kínál
  • ahhoz, hogy milyennek kell lennie egy keresőbarát kulcsszavas honlapszövegnek

Ezzel aztán sem az üzleti sikert remélő weboldalfenntartó, sem a technikai optimalizációhoz remekül értő szakember nincs kinn a vízből. Mi a megoldás?

Hát nyilván az,

  • ha vagy a szövegíró ért remekül a honlapoptimalizáláshoz
  • vagy optimalizálást végző szaki képes keresőbarát webszöveget létrehozni

Ennek a bloghelynek a webgazdája és cikkeinek a szerzője abban a kivételesen szerencsés helyzetben van, hogy mindkét kvalitással rendelkezik. Állítólag birtokában van valamicske írói vénának egyfelől, másfelől a keresőmarketing terén is elért már ezt-azt. Mi több: az utóbbi időben nagyszerű munkatársi gárda segíti tevékenységét: kiadó szakemberek, újságírók, könytárosok, egyetemi gyakornokok. Így aztán Hawaii! Meg caribi.

Tovább olvasom

PR-cikk írás és elhelyezés


Blogunk szerzői kedvezményes áron vállalják PR-cikkek írását.
Mód van PR-cikk elhelyezésre is biztonságos, optimalizált és Google-helyezést szerzett honlapokon.
Keressen minket: piarcikk@gmail.com

prcikk-szoveg-iras.jpg

Honlapszövegek írása - pl. laptop témában - nem csupán weboldalak állandó törzsszövegének az elkészítésére irányulhat, hanem alkalmi szükségletből is fakadhat. Az ún. PR-cikk a Google-helyezések javítása tekintetében hatékony, de persze a minőségi honlaptartalomnak van elsődleges jelentősége, ezért ennek magas szintű megalkotása eminens érdeke a honlaptulajdonosnak, de - mint tudjuk - a keresőtalálatok közt top-helyezésre annak a webhelynek van igazi esélye, amelyre gyakoriak a külső hivatkozások - mégpedig magas presztízsű honlapokról, portálokról, blogokból. A hivatkozás (vagyis a link) akkor hatékony eszköze a pozíciójavításnak, ha természetes keletkezésű (vagy annak látszik). A minden előkészítés és "csomagolás" nélkül kirakott linkről lerí, hogy része a találati listák befolyásolására irányuló manipulációnak.

Nos, a kreatív linképítés ritkán dolgozik steril linkekkel, hanem "megágyaz neki": azon a weboldalon, ahol a szöveges hivatkozás elhelyezésre kerül, tematikus összefüggést kell teremteni magával a hivatkozott oldallal, azaz lényegében és egyszerűen fogalmazva: arról kell írni, amiről a támogatni kívánt honlap szól - és ebben a szövegben (vagy alatta-fölötte) kell elhelyezni a linket. Ez esetben a linkhasználat természetes, indokolt - és tetszeni fog a keresőalgoritmusoknak.

Ilyen bedolgozási, beágyazási vagy becsomagolási technika a PR-cikk írás és elhelyezés. Ne részletezzük most, mi a fogalom eredete és mire használták azt megelőzőleg, hogy a keresőmarketingben szerephez jutott. Erről részletesen olvashatni ezen a weboldalon: https://seo.balladium.hu/prcikk-elhelyezes-iras/. Itt essen szó a a cikkírásról és közlésről mint a linképítés eszközéről.

Elmondható, hogy bár a webmestereknek szóló Google-irányelvek tiltják a PR-cikkekkel való operálást, ám az elvek azért elvek, hogy különbözzenek a gyakorlattól. Merthogy a gyakorlatban viszont - különösen a "magyar interneten" - az a helyzet, hogy az ilyen eljárással optimalizált és helyezéshez juttatok szájtok még soha nem részesültek  hátrasorolásos büntetésben.

Igaz, az okos és óvatos linképítő mester ügyel arra, hogy honlapokra írt és oda kihelyezett szövegeiről ne süssön a piár-jelleg. Ezt nem is oly nehéz betartani, hiszen a cikk célja nem a promotálás, nem egy termék vagy szolgáltatás erőteljes reklámozására, nem a megvásárlásra vagy igénybevételre való határozott felszólítás, még csak nem is a céloldal "feldicsérése", csupán olyan témában való írás, amely magától értetődővé teszi a témába vágó szájtok megemlítését vagy tartalmuk ismertetését, értékelését. Legyen szó használt laptopról vagy télikert építésről.

Public relations cikkek megjelentetése

Az ezek szerint a szempontok szerint készített írás, webszöveg, blogbejegyzés inkább csak a tradicionális szóhasználat miatt neveztetik PR-cikknek, valójában inkább a linképtő tevékenység keretében alkotott honlapszöveg, amely releváns tartalma okán jó keretül szolgál a beágyazott hiperhivatkozás számára. A PR-cikkes linképítés legális, biztonságos és effektív.

pr cikk szöveg íras

public relations, online marketing, prcikk-írás, prcikk elhelyezés, szövegírás, honlapszöveg készítés, prémium linképítés, keresőmarketing, honlap seo optimalizálás, keresőtalálati helyezés, szemantikus google kereső

Aktuális projekt: prémium használt laptop olcsón webáruházból.

 

süti beállítások módosítása