10+1 tipp, hogy egészségesen élj

10-tipp-egeszseges-eletmod.jpg

Az egészséges életmód nemcsak üres frázis, hanem testi-lelki egyensúlyunknak egy sarkalatos pontja, amely mellett nem lehet elmenni, amire mindenkinek figyelmet kell fordítania.

1. Étkezzünk változatosan

Kerülni kell az egysíkú étkezéseket, amikor mindig ugyanazokat az ételeket, ugyanazzal az elkészítési móddal fogyasztunk. Érdemes kísérletezgetni, új dolgokat, új elkészítési módokat kipróbálni.

2. Kerüljük a túlzott zsírbevitelt

Igyekezni kell a lehető legkevesebb zsiradékot használni főzés során. Ebben segíthet, ha minél több ételt párolunk sütés helyett, rántás helyett habarjuk.

3. Csökkentsük a sóbevitelt

A lehető legkevesebb só felhasználásával kell az ételeinket elkészíteni. Kísérletezzünk a zöldfűszerekkel és próbáljuk meg amennyire csak lehet kiiktatni a sót az életünkből.

4. Korlátozzuk az édességek fogyasztását

Gyerekként és felnőttként egyaránt nehéz ellenállni az édes falatok csábításának, de igyekezni kell minimalizálni a cukortartalmú ételek fogyasztását.

5. Kalciummal a csontjaink egészségéért

Minden nap fogyasszunk valamilyen tejterméket, amely fontos a csontjaink egészségének megőrzése érdekében köszönhetően a kalciumforrásnak.

6. Együnk bőséggel zöldséget és gyümölcsöt

Kiapadhatatlan vitaminforrást jelentenek a nyers zöldségek és gyümölcsök, amelyek akár főétkezések során köretként is kiválóak lehetnek.

7. Figyeljünk a rostbevitelre

A teljes kiőrlésű kenyerek, a köretek (párolt zöldség, burgonya) mind-mind magas rosttartalommal bírnak.

8. Tartsuk be a napi 4-5-szöri étkezést

Inkább többször együnk keveset, mintsem egyszerre sokat. A szervezetünknek sokkal jobbat teszünk, ha apránként juttatjuk energiához, mintha hirtelen megterhelnénk. Külön jó, ha nagyjából egy időpontban tudunk enni.

Az étkezések között és alatt is fordítsunk figyelmet a folyadékbevitelre.

9. Mozogjunk rendszeresen

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát a testmozgásnak. Mindenki tudni kell időt szakítania arra, hogy legalább napi 20-30 percet sétával, biciklizéssel töltsön el. Ha konditerembe nincs is idő elmenni, de a levegőn lenni és mozogni arra mindig kell időt szánni.

10. Táplálkozzunk helyesen

Ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, akkor a szervezetünk megfogja hálálni, mert megkap mindent, amiből az élettani folyamatok energia és tápanyagellátását fedezni tudja.

10+1

Ha úgy érezzük, hogy a túlsúlyunk megnehezíti a mindennapjainkat és már az egészségünk rovására megy, akkor bátran utánanézhetünk, hogy milyen lehetőségeink vannak a fogyasztószerekkel kapcsolatban, amelyek nagyban megkönnyíthetik a súlycsökkenésünket. Ilyen fogyasztó gyógyszer a Magnus Phentermine 37,5 mg, a Sibu-med sibutramine 20mg és az Adipex Retard. Amennyiben online Adipex P vagy Magnus Phentermine rendelés árak érdekelné, akkor nézzen be a legismertebb online árösszehasonlító weboldalra, ahol az árak mellett felhasználói vélemények és tapasztalatok is várják e téma kedvelőit.