Mire használhatóak fel a hevederek?

Az alábbiakban azzal is foglalkozunk mire használhatók fel a hevederek, hogy komplett képet kaphassunk ezek felhasználási lehetőségeikről.

galco-heveder.jpg

A hevedereket hétköznapi formában kevesen ismerik, pedig számos téren jelen lehetnek, akár otthonunkon belül, akár a ház körül, vagy épp a munkában. A széles felhasználhatóság jól jelzi a hevederek univerzális mivoltát. Éppen ezért az alábbiakban azzal is foglalkozunk mire használhatók fel a hevederek.

Heveder választék

A hevederek választéka ma már roppant széles, aminek köszönhetően számos téren hasznukat vehetjük. Legyen szó hétköznapi otthoni, vagy professzionális felhasználásról (munka, sport) biztosan megtalálhatjuk a számításunkat. Alapjában véve az alábbi főbb heveder típusokkal találkozhatunk:

  • PP hevederek
  • erősített hevederek
  • színes hevederek
  • lovas hevederek
  • fakötöző hevederek
  • pamut hevederek
  • méhész hevederek
  • permetező hevederek
  • kárpitos hevederek
  • bútorszállító hevederek

PP hevederek

Az úgynevezett PP hevederek szövött hevederek a,miket hátizsákokra, táskákra, övekhez, szánkóhoz, függőágyakhoz egyaránt felhasználhatók. A valóban minőségi hevederek esetében érdemes az Oeko-tex minősítés keresni, ami azt jelenti, hogy gyógyászati segédeszközökhöz és csecsemők által használt felszerelésekhez is megfelelőek.

Erősített hevederek

A hevederek esetében a szövés sűrűsége és a termék vastagsága határozza meg, milyen tartással rendelkezik a termék. Az erősített hevederek intenzív igénybevételnek is tökéletesen megfelelnek, így tartós rögzítéshez és egyéb célokra is alkalmasak lehetnek.

Színes hevederek

A színes hevederek jellemzően szintén roppant tartósak, így nyugodt szívvel használhatók táskahevedernek, lovas hevedernek, vagy bármilyen színes termék előállításához.

Lovas hevederek

A kifejezetten lovas hevedereket, ahogy nevük is mutatja elsősorban lovasok számára fejlesztették ki. Ezek a hevederek megfelelő vastagsággal és tartással bírnak mindenféle lovas és lovaglási célokra.

Fakötöző hevederek

Ezek a típusok kifejezetten a fakötözéshez felhasználható puha, jó fogású, nem csúszós hevederek, jellemzően természet közeli színekben. Emiatt kifejezetten ajánlottak lehetnek gyümölcsösök, vagy háztáji fák körül.

Méhész hevederek

Az úgynevezett méhész hevederek a kaptárak mozgatásához ideális kopásálló hevederek. E téren mindenképp érdemes minőségi gyártótól vásárolnunk, hiszen ezek jó eséllyel minden kaptártípushoz felhasználhatók, de ideálisak lehetnek kaptár összekötési célokra is.

Permetező hevederek

Kézi permetezőtartályok vállra rögzítéséhez a permetező hevederek lehetnek az ideális megoldások. Ezek a típusok masszív, erős kivitelnek számítanak, így a kerti munkák ilyen terén nélkülözhetetlennek tekinthetők.

Kárpitos heveder

Sokan nem tudják, de a kárpitosmunka egyik legfontosabb segédanyaga a kárpitos heveder. Ezek a kárpitos hevederek jellemzően sűrű szövésűek, erős, feszítésnek jól ellenállók, könnyen varrhatók.

Bútorszállító heveder

A bútorszállító hevederek a bútorok emelését, rögzítését elősegítő csúszásmentes, erős heveder típus, ami a költözések, bútormozgatások során jelenthet komoly segítséget.

Összegezve

A hevederek tehát számos téren segítséget nyújthatnak számunkra, így mindenképp érdemes felmérnünk, hogy milyen feladatok esetében lehetnek hasznunkra a különböző típusú hevederek.

Címkék: termékek pr-cikk